Kies uw land of regio.

Close
Aanmelden Registreren E-mail:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Raytheon wint Space Force OCX-contract om IBM-kit voor GPS III uit te schakelen

Raytheon wins Space Force OCX contract to switch out IBM kit for GPS III

Het zal de IBM-computers vervangen die momenteel worden gebruikt voor het beheer van de GPS-constellatie door systemen van Hewlett Packard Enterprise, onder de voorwaarden van het contract dat $ 378 miljoen waard is. De werkzaamheden moeten in april 2022 voltooid zijn en maken deel uit van een breder GPS Enterprise Modernization-programma voor GPS III.

GPS III

De OCX is bedoeld om twee keer meer satellietcapaciteit, verbeterde cyberbeveiligingsinfrastructuur, verbeterde nauwkeurigheid, wereldwijd gebruikte gemoderniseerde ontvangers met anti-jam-mogelijkheden en verbeterde beschikbaarheid op moeilijk terrein te leveren.

"OCX is van cruciaal belang voor het voortzetten van nationale inspanningen met hoge prioriteit om GPS te moderniseren met nieuwe militaire en civiele positioneringsmogelijkheden, waaronder verbeterde beveiliging, precisie, betrouwbaarheid en integriteit", zegt Barbara Baker, SMC Command and Control Division's senior materieel leider. "OCX zal aanhoudende, betrouwbare GPS-mogelijkheden leveren aan Amerikaanse strijdkrachten, bondgenoten en civiele gebruikers."

De afbouw van de IBM-kit werd eerder veroorzaakt door de verkoop van de IBM x86-productlijn aan Lenovo, waarbij IBM zich ertoe zou verbinden hun hardware tot augustus 2022 te ondersteunen.


"In de afgelopen twee en een half jaar, sinds OCX uit zijn doorbraak in Nunn McCurdy kwam, presteerde Raytheon zoals gepland, wat ons vertrouwen gaf in het vermogen van OCX om over te schakelen naar operaties", zei luitenant-generaal John Thompson, SMC-commandant. “De softwareontwikkeling is afgelopen najaar afgerond en het programma bevindt zich in de integratie- en testfase. Over minder dan een jaar zal Raytheon een gekwalificeerde software-baseline leveren die de GPS-constellatie kan bedienen.

"Dit gaf ons het vertrouwen dat we een levensvatbare technische OCX-oplossing hadden die een duurzame hardware-basislijn op lange termijn biedt die voldoet aan onze strenge cyberveiligheidseisen", zegt luitenant-kolonel Thomas Gabriele, leider van het OCX-materieel van SMC. “Aangezien Raytheon haar contractuele verplichtingen blijft nakomen, is het verstandig om het niet-ondersteunde IBM-cyberbeveiligingsrisico aan te pakken om pre-systeemlevering aan de overheid te doen. Hoewel deze door de regering aangestuurde wijziging van invloed zal zijn op het Raytheon-schema, houdt de regering Raytheon verantwoordelijk voor het leveren van gekwalificeerde software voordat deze wordt geïntegreerd op het HPE-platform en wordt geïmplementeerd op operationele locaties. "

Amerikaanse Ministerie van Defensie

Vorige week kondigde de US SPace Force de overeenkomst aan en gisteren heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie de details van het contract vrijgegeven.

"De contractwijziging vereist dat Raytheon IBM-apparatuur vervangt door HPE-apparatuur voor alle OCX Block 1 Deliverable Environments", aldus de aankondiging. "Het werk zal worden uitgevoerd in Aurora, Colorado, en zal naar verwachting op 30 april 2022 voltooid zijn."

Het Space and Missile Systems Center is gevestigd op de luchtmachtbasis van Los Angeles. Naast de zorg voor GPS omvatten zijn verantwoordelijkheden onder meer militaire satellietcommunicatie, meteorologische verdedigingssatellieten, systemen voor ruimtelancering en bereik, satellietcontrolenetwerken, op ruimte gebaseerde infraroodsystemen en mogelijkheden voor omgevingsbewustzijn in de ruimte.

Afbeelding: US Air Force-foto door Airman Amanda Lovelace - Van links geven kolonel Laurel Walsh, 50th Operations Group-commandant, en Airman 1st Class Michael McCowan, 2nd Space Operations Squadron-operator van satellietsystemen en missieplanner, het laatste bevel om het satellietvoertuig buiten gebruik te stellen Nummer 36 op de luchtmachtbasis Schriever, Colorado, 27 januari 2020. SVN-36 werd gelanceerd op 10 maart 1994 en overschreed de ontwerplevensduur van ongeveer zeven jaar.