Kies uw land of regio.

Close
Aanmelden Registreren E-mail:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Melexis lanceert hall-effect sensor IC voor elektrische stuurbekrachtiging

Met een bedrijfstemperatuur tussen -40℃  en 160 ℃, zegt het bedrijf dat het apparaat hoge lineariteit combineert met uitstekende thermische stabiliteit, inclusief lage offset en gevoeligheidsdrift.

Het is dontwikkeld als een veiligheidselement buiten de context (SEooC), en voldoet aan de ISO 26262-norm en AEC Q-100 Grade 0. hall-effect

Het IC ondersteunt het functionele veiligheidsniveau ASIL-C in digitale (SENT of SPC) modus en ASIL-B in analoge modus. Het kan interne storingen detecteren en in een veilige toestand komen om onbedoeld voertuiggedrag te voorkomen.


Het TSSOP-16-pakket bevat ook twee redundante matrijzen om ondersteuning te bieden voor veiligheidskritische toepassingen zoals stuur- en remsystemen.

Het hall-effect IC kan ook worden gebruikt in auto- en industriële contactloze gebruikssituaties, waaronder stuurkoppelsensoren, acceleratie-, rem- of koppelingspedaalsensoren, absolute lineaire positiesensoren, vlotterniveausensoren, contactloze potentiometers, kleine- hoekpositiesensoren en kleine slagpositiesensoren.

Het programmeerbare meetbereik en de meerpuntskalibratie zorgen voor flexibiliteit en dankzij de verscheidenheid aan uitvoerprotocollen kan één IC in meerdere toepassingen worden gebruikt.

Het korte PWM-codeprotocol maakt het mogelijk metingen uit te voeren en te verzenden bij detectie van een triggerpuls.

Dit betekent dat tot vier sensoren kunnen worden gesynchroniseerd tot 2 kHz, wat gelijktijdige magnetische metingen met deterministische latentie mogelijk maakt.

Bovendien, beweert Melexis, heeft de IC een hoge verversingsfrequentie en weinig ruis, waardoor hoge regelkringsnelheden mogelijk zijn.

Het apparaat beschikt ook over een programmeerbaar identificatienummer van 48 bits.

Binnen standaard bedrijfstemperatuur en bij een standaard voedingsspanning tussen 4,5-5,5, is de typische hoofdklokfrequentie 24 MHz met een totale afwijking van ± 3,5%.

Het apparaat kan een voedingsspanning van 28 V tot 48 uur of 37 V tot 60 seconden ondersteunen, maar het bedrijf zegt dat blootstelling aan absolute maximale nominale condities gedurende langere perioden de betrouwbaarheid kan beïnvloeden.